نقش پردازنده‌ Core Ultra اینتل در افزایش سرعت و قدرت لپ تاپ‌ها

زمان مطالعه: 3 دقیقه
نقش پردازنده‌ Core Ultra اینتل در افزایش سرعت و قدرت لپ تاپ‌ها

امسال شرکت اینتل به دنبال انقلابی در صنعت پردازنده‌ها به‌ویژه در زمینه هوش مصنوعی است و به همین دلیل بیشتر فعالان این حوزه انتظار دارند که نمونه‌های بسیار خاصی از سی پی یو‌های اینتل به بازار معرفی شود. بر همین اساس، این شرکت با معرفی نسل جدید سی پی یو های خود ملقب به نسل 14 و با نام Core Ultra 7 و Core Ultra 9 توانست به این انتظار متخصصان سخت افزار و افراد حرفه‌ای پاسخ دهد.

سال 2025 سال این نوع از پردازنده‌ها خواهد بود و به تدریج نیز بیشتر لپ تاپ‌ها از این دو نوع پردازنده Core Ultra استفاده خواهند کرد. به‌ویژه اینکه علاقه‌مندان به لپ تاپ‌های گیمینگ نیز حتما به سراغ این دو گزینه خواهند رفت.

نگاه کلی به انواع پردازنده‌‌‌ Core Ultra اینتل

هر دو نوع پردازنده این نسل مجهز به چیپست بسیار جدیدی به نام Neural هستند که اینتل در نبرد هوش مصنوعی و در برابر رقبا معرفی کرده است. Neural به عنوان چیپست اختصاصی هوش مصنوعی این شرکت قرار است در تمام سی پی یوهای جدید ساخته شده، حضور داشته باشد. استفاده از هوش مصنوعی در پردازنده‌ها موضوعی است که در یک سال اخیر به شدت مطرح شده و نبرد اصلی شرکت‌های سازنده این محصول روی نحوه استفاده از هوش مصنوعی است. اینتل به کمک این چیپست می‌تواند بر سرعت و دقت انجام تسک‌ها بیفزاید و پردازش بهینه‌تری را در پیچیده‌ترین عملیات‌های پردازشی انجام دهد.

اینتل، سی پی یو‌های Core Ultra خود را به دو قسمت تقسیم بندی کرده است. هسته‌های پردازشی P-core  مسئولیت پردازش‌های سنگین در لپ تاپ را بر عهده می‌گیرند و مسئولیت‌های سبک‌تر به هسته‌های E-Core واگذار می‌شود. نتیجه این کار، بهینه‌سازی در مصرف انرژی و استفاده از منابع است؛ اقدامی که می‌تواند به افزایش طول عمر باطری و سرعت بیشتر پردازش‌ها بینجامد.

در نهایت می‌توان به قسمت گرافیک یکپارچه arc اشاره کرد. این پردازنده گرافیکی یکپارچه درون پردازنده‌ قرار داده می‌شود و به این ترتیب پردازش تصویر سه بعدی به‌ویژه در لپ تاپ‌هایی که دارای کارت گرافیکی غیر آن برد و قدرتمند نیستند نیز به سرعت و با بهترین کیفیت پردازش می‌شود. این کار در نهایت می‌تواند کارایی یک لپ تاپ را به‌ویژه در حوزه گیمینگ و مالتی مدیا بالاتر ببرد.

سی پی یو Core Ultra 9

Core Ultra 9 شاهکار اینتل در نبرد پردازنده‌ها محسوب می‌شود. بر اساس آمارها نیز این پردازنده دارای بیشترین توان پردازشی در بین تمام سی پی یوهای موجود در بازار است. این سی پی یو دارای 16 هسته است که از این تعداد، شش هسته از نوع P-core توسط هوش مصنوعی به پردازش‌های سنگین اختصاص می‌یابد؛ هشت هسته دیگر از نوع E-Core در پردازش‌های سبک‌تری که توسط هوش مصنوعی دسته بندی می‌شود، فعال می‌شوند و دو هسته دیگر نیز برای پردازش‌های بسیار سبک در نظر گرفته‌ شده‌اند.

در کنار این هسته‌ها 22 رشته پردازشی نیز قرار داده شده است تا تکمیل کننده قدرت این سی پی یو هوش مصنوعی باشند. به این ترتیب، این پردازنده در هیچ یک از نرم افزارها و بازی‌های کنونی مشکلی از بابت پردازش نخواهد داشت.

فعلا از این پردازنده فقط در انواع پرچمدار لپ تاپ‌های گیمینگ و برخی از لپ تاپ‌های گرانقیمت اولترابوک استفاده می‌شود و استفاده عمومی‌تر از آن شاید در سال 2025 محقق شود.

 

سی پی یو Core Ultra 7

در لپ تاپ‌های امروزی، پردازنده Core Ultra 7 کمبود عمده‌ای نسبت به پردازنده‌های Core Ultra 9 از نظر عملکردی ندارد؛ به طوریکه این سی پی یو می‌تواند تمام نرم افزارها و بازی‌های موجود در بازار را به بهترین شکل ممکن و حتی فراتر از انتظار اجرا کند.

تفاوت اصلی بین این دو پردازنده در هسته‌های این دو سی پی یو نهفته است. پردازنده Core Ultra 7 نیز 16 هسته‌ای است، اما 10 هسته آن به صورت E-Core تعریف شده و شش هسته دیگر از نوع P-core هستند. در واقع Core Ultra 7 دارای دو هسته اختصاص داده شده به Core Ultra 9 برای انجام کارهای بسیار سبک نیست. در سایر موارد تفاوت آنچنانی بین دو پردازنده نسل 14 مشهود نیست.

مزایای خرید لپ تاپ‌های پردازنده Core Ultra

اگر به دنبال خرید لپ تاپ جدید هستید و مشکلی از بابت بودجه خرید لپ تاپ ندارید، دستگاه‌های مجهز به پردازنده Core Ultra و پردازنده‌های هوش مصنوعی که پرچمدار بازار هستند، بهترین انتخاب است، ولی در یک دید منطقی‌تر هنوز هم لپ تاپ‌های نسل جدید Corei7 و Corei9 کارایی لازم را برای اجرای تمام برنامه‌ها و بازی‌های موجود دارند؛ به همین دلیل در مورد تعویض لپ تاپ، توصیه اصلی می‌تواند در عجله نکردن برای خرید مدل‌های Core Ultra باشد.

لپ تاپ‌های Core Ultra فعلا به درد کاربرانی می‌خورد که به صورت دائمی و حرفه‌ای اقدام به پردازش‌های سنگین در لپ تاپ خود می‌کنند. برای نمونه، افرادی که در زمینه هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند یا افرادی که به ادیت فیلم و گرافیک سه بعدی می‌پردازند، می‌توانند با ارتقای لپ تاپ خود، تفاوت واقعی را احساس کنند.

علاوه بر این، علاقه‌مندان به بازی‌های گرافیکی سنگین و حرفه‌ای‌های حوزه بازی نیز اقدام به خرید لپ تاپ‌های دارنده پردازنده‌های نسل 14 هوش مصنوعی می‌کنند. اگر جزو این دسته از افراد نیستید، پردازنده‌های نسل 13 اینتل نیز حداقل تا چند سال آینده تامین کننده تمام نیازهای شما خواهند بود.

انتخاب بین Core Ultra 7  و Core Ultra 9

بسیاری از افراد فکر می‌کنند که همیشه Core Ultra 9 عملکرد بهتری نسبت به Core Ultra 7   خواهد داشت، اما آزمایش‌ها ثابت کرده که اگرچه در حالت کلی وضعیت به این شکل است، اما عملکرد این دو پردازنده فاصله چندانی باهم نداشته و حتی در برخی از مواقع عملکرد Core Ultra 7   بهتر نیز بوده است؛ به همین دلیل در انتخاب بین این دو پردازنده Core Ultra بهتر است به بودجه و کارایی مدنظرتان از لپ تاپ فکر کنید و مطمئن باشید که خرید هر کدام از این لپ تاپ‌ها حداقل تا چند سال آینده پاسخگوی نیازهایتان خواهد بود.   

انتهای پیام /

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید: اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توئیتر اشتراک گذاری در واتساپ اشتراک گذاری در تلگرام کپی کردن لینک

دیدگاه کاربران

تا کنون 0 دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است.
افزودن دیدگاه
0 از 5
کاربرانی که امتیاز 4 یا 5 داده‌اند کاربرانی که امتیاز 3 داده‌اند کاربرانی که امتیاز 2 یا 1 داده‌اند